Akyıldız Boya İzolasyon

Telefon: +90 216 499 56 11 E-Posta: info@akyildizizolasyon.com.tr

Wabietherm DIŞ CEPHE ISI YALITIM SİSTEMLERİ

Wabietherm Neopor Isı Yalıtım Levhaları

Neopor Karbonlu Isı Yalıtım Levhası, üstün yalıtım performansı ve mükemmel nefes alma kabiliyeti ile, standart polistren ısı yalıtım levhalarına göre daha gelişmiş bir teknolojinin ürünüdür.

Neopor Karbonlu Isı Yalıtım Levhası, malzemesinin gri rengi, malzemenin kendine özgü rengi olup herhangi bir boya malzemesi değildir.

Neopor, düşük yoğunluklarda bile Isı İletkenlik Grubu 035'e dahildir.

Neopor TS 7316 EN 13163'e uygun şekilde ısı yalıtım amaçlı olarak tüketicimizin hizmetine sunulan, B1 yangın sınıfına dahil ve minimum 15 kg/m3 yoğunluk değeri ile 30 kg/m3 yoğunluk değeri arasında üretilmektedir.

Neopor, yüksek nefes alma kabiliyetine sahip olduğundan yapılarımızda küf, nem ve rutubet oluşumlarını engeller.

Neopor, EPS'nin ısı yalıtımı amaçlı olarak kullanıldığı her yerde uygulanabilir.  Özellikle, dışardan ısı yalıtımı sistemi (mantolama) uygulamalarında EPS ile aynı teknik avantajlara sahiptir.

 

Neopor Karbonlu Isı Yalıtım Levhasının ısı kaybına karşı gösterdiği direnç aynı yoğunluktaki standart polistren levhalara göre yaklaşık %20 daha fazladır. Böylece levha kalınlığını arttırmadan daha yüksek ısı yalıtım performansı sağlamaktadır.



Wabietherm EPS Isı Yalıtım Levhaları

EPS'NİN TANIMI :

Expanded Polistiren Sert Köpük Styropor (EPS), bünyesindeki şişirici gazı organik bir bileşen pentan olan ve stren monomerin polimerizasyonu ile elde edilen termoplastik bir yalıtım malzemesidir.  Bünyesinde çok sayıda (1 m³EPS'de 3-6 milyar) küçücük kapalı gözenekli hücrelerinde kuru ve durgun hava hapsolmuştur.  Bilindiği gibi kuru ve durgun hava en iyi yalıtım malzemesidir ve EPS'nin mükemmel ısı yalıtımını bu içlerinde durgun ve kuru hava hapsolmuş gözenekler sağlar.  Malzemenin %98'i hava olduğundan malzeme hafiftir ve yapılara büyük ek yükler getirmez.  Levha, boru ve form verilmiş elemanlar halinde yapıların ısı yalıtımında ve ambalaj sanayinde kullanılır.

EPS'NİN GENEL ÖZELLİKLERİ :

EPS'nin bir çok özelliği yoğunluğuna bağlı olarak değişir.  EPS, yalıtım amaçlı olarak 15 ile 30kg/m3 yoğunluk değerleri arasında üretilir.

En ekonomik yalıtım malzemesidir.

Yüksek ısı yalıtımı sağlar.  Isı yalıtım özelliği yoğunlukla artar.(?lab =0,037-0,031kcal/mh°C).

DIN 4102'ye göre B1 Sınıfı "Zor Alev Alan, Alev Yürütmeyen" bir malzemedir.

Buhar geçirimsizliği yapılarda kullanmaya çok uygundur ve yoğunluğu arttıkça artar.  Buhar difüzyon katsayısı (m ) yoğunluğa bağlı olarak 20-100 değerleri arasındadır.

Basınca çok dayanıklıdır. Yoğunluk arttıkça basınç dayanımı artar.

Kapalı gözenekli olduğu için pratik olarak ıslanmaz.

Kalınlığı zamanla incelmez, sabit kalır.

Çevre dostu bir malzemedir. İçinde ozon tabakasına zarar verici CFC, HCFC ve HFC yoktur.  %100 Geri dönüşümlü (recycle) bir malzeme olup, üretim sonrası çevreyi kirletecek atık çıkarmaz.

Sonsuz ömürlüdür.  Bina durdukça yalıtım görevine devam eder.  Yalıtım özelliği zamanla değişmez.

Çok hafiftir, kolay taşınır, kolay uygulanır.