Akyıldız Boya İzolasyon

Telefon: +90 216 499 56 11 E-Posta: info@akyildizizolasyon.com.tr

BİTÜMLÜ SU YALITIM ÜRÜNLERİ

PENGUEN SERİSİ

Penguen serisi su yalıtım membranlarımız karasal (sıcak ve soğuk) iklim kuşağının ideal tercihi olan plastomerik tip su yalıtım membranlarıdır. Bu tip membranlarımızda bitümün dayanıklılığını arttırmak için termoplastik reçineli Atactic Polypropylene (APP) kullanılır.

Membranların fiziksel dirençlerini arttırmak amacıyla taşıyıcı donatı olarak camtülü veya polyester keçe kullanılmaktadır.

Kullanım Alanları:

Yapılara suyun girebileceği neredeyse tüm alanlarda kullanılabilen bitümlü membranlar başta toprak ile temas eden duvarlar, temeller ve zemine oturan döşemeler olmak üzere suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, mutfak, lavabo, wc gibi ıslak hacimler de kullanılmaktadır.

Bununla birlikte, su deposu, havuz gibi yapılarda, istinat duvarları, zemin yapısına bağlı olarak suni gölet ve beton kanallar gibi yapılarda, bitümlü su yalıtım örtüleri kullanılmaktadır. Su yalıtımında daha bir çok detaya ekonomik ve estetik çözümler getirmektedir. 

Soğukta Bükülme : -5 °C
Sıcaklık Dayanımı (En az) : 110 °C
Kırılma Noktası (Frass) : -15°C


Özellikler:

Uygulandığı yüzeye iyi yapışmakta ve oldukça iyi bir aderans sağlamaktadır. Bu özelliğini uygulama tamamlandıktan sonra da korumaktadır. Özellikle temel perde izolasyonlarında bu özelliğinin ön plana çıktığı görülmektedir. Ahşap, Beton ve Metal gibi farklı yüzeylere uygulanabilmektedir.

Yapı hareketlerine karşı sahip olduğu enine çekme direnci ve boyuna çekme direnci değerleri ile uygulama için gerekli elastikiyeti fazlasıyla göstermektedir. Yapı hareketlerine ve genleşme farklılıklarına dayanır.

Sıcak hava koşullarında erime ve akma, soğuk hava koşullarında çatlama ve kırılmalar söz konusu olmayan membranlarımız şalumo alevi ile kolaylıkla uygulanmaktadır. Özel kesme bıçaklarıyla istenilen ebat ve şekilde kesilip kullanılabilmektedir.

Dilatasyon, beton dere, parapet dönüşü, baca dibi gibi detaylara uyum göstermektedir. Uygun yöntemlerle kullanıldığında ve yeterli koruma sağlandığında bina ömrünce dayanır.